Terorisma tīkla "Al Qaeda" Irākas grupējums trešdien paziņoja, ka tā locekļi nogalinājuši pagājušajā nedēļā nolaupīto Alžīrijas diplomātiskās misijas vadītāju Ali Bilarusi un Alžīrijas vēstniecības darbinieku Azedinu Belkadi.
Šāds paziņojums publicēts interneta lapā, kuru bieži izmanto jordāniešu terorista Abu Musaba al Zarkavi vadītais grupējums.

Otrdien citā internetā ievietotā vēstījumā grupējums brīdināja, ka nogalinās alžīriešu diplomātu, jo viņš pārstāv "Alžīrijas atkritēju valdību".

Kā jau ziņots, kaujinieki nolaupīja Bilarusi un Belkadi pagājušajā ceturtdienā Bagdādes Mansūras rajonā. Sestdien "Al Qaeda" Irākas grupējums uzņēmās atbildību par diplomātu nolaupīšanu.

"Al Qaeda" Irākas spārns šā mēneša sākumā nolaupīja un nogalināja Ēģiptes vēstnieku Irākā un solīja turpināt uzbrukumus diplomātiem Irākas galvaspilsētā.

Tika gaidīts, ka ēģiptietis Ihabs el Šerifs kļūs par pirmo arābu diplomātu Bagdādē ar pilnu vēstnieka statusu kopš Sadama Huseina režīma krišanas 2003.gadā, un tas būtu bijis simbolisks žests.

Divas dienas pēc viņa sagūstīšanas kaujinieki apšaudīja automašīnas, kurās atrādās Pakistānas un Bahreinas sūtņi, liekot diplomātiem atstāt galvaspilsētu un vēstniecībām ierobežot savu darbību.

Pirmdien Bagdādi pameta arī Alžīrijas diplomāti.

ASV atbalstītā Irākas valdība uzskata, ka uzbrukumos mērķis ir atņemt tai starptautisko leģitimitāti, īpaši arābu pasaulē, kur gandrīz visas sunnītu pārvaldītās valstis ar neuzticību raugās uz Irākas ievēlētajiem līderiem šiītiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!