Foto: AP/Scanpix

Irākas armija pirmdien mudinājusi Ramādī iedzīvotājus nekavējoties pamest pilsētu, vēl pirms bruņotie spēki ir sākuši operāciju, lai no tās padzītu "Daesh" ("Islāma valsts") džihādistus, sacīja augsta ranga amatpersona.

Tomēr "Daesh" cenšas nepieļaut, ka Anbāras provinces galvaspilsētu pamet aptuveni 50 000 civilistu, un ir noteikusi 6000 dolāru lielu nodevu katram cilvēkam, kas vēlas pilsētu pamest, sacīja Anbāras provinces Operāciju pavēlniecības pulkvedis Basems Džasems.

"Daesh" Ramādī, kas atrodas 110 kilometrus uz rietumiem no Bagdādes, ieņēma jau maijā.

Valdības spēkiem cenšoties atgūt provinces galvaspilsētu, pēdējo pāris nedēļu laikā notikušas sadursmes starp "Daesh" džihādistiem un ASV vadītās koalīcijas gaisa spēku atbalstīto Irākas armiju.

Irākas valdības spēki atguvuši kontroli pār Ramādī nomalēm, apturot bruņojuma un karotāju papildspēku piegādes sunnītu ekstrēmistu grupējumam.

"Daesh" ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!