Trešdien Irākas nemiernieki atkal veikuši vairākus uzbrukumus ASV un Irākas spēkiem, un par pēdējo upuri pēdējā laikā notikušajām cilvēku nolaupīšanās kļuvis kāds ASV pilsonis, ziņo ārvalstu mediji.
Vardarbības izpausmes arvien pastiprinās sakarā ar ASV prezidenta vēlēšanām. Šī valsts 2003. gadā ieņēma Irāku un uzsāka nežēlīgu cīņu ar nemierniekiem.

Trešdien tika nogalināta arī kāda augsta Bagdādes amatpersona, kā arī uzspridzināts ASV bruņoto spēku konvojs, kurš pārvietojies pa ceļu ārpus pilsētas, informē Reuters.

Trešdien no rīta kāds kaujinieku grupējums paziņoja, ka ir nocirtis galvu kādai Irākas bruņoto spēku augstai amatpersonai, kā arī ievietoja Interneta mājas lapā videoierakstu, kurā redzama šī slepkavība.

Majors Huseins Šununs tika nogalināts tāpēc, ka tas bija palīdzējis ASV spēkiem viņu operācijās, kuras bija vērstas pret Irākas nemierniekiem, paziņoja nolaupītāji.

Ierakstā redzams, kā nolaupītais vīrietis, tupot uz ceļiem, šūpojas uz priekšu un atpakaļ acīmredzamās bailēs, un pēc paziņojuma nolasīšanas maskās tērptie vīrieši ar lielu nazi nogriež viņam galvu.

Trešdien tika ziņots arī par četriem Jordānijas kravas mašīnu šoferiem, kurus otrdien neapdzīvotā vienā ceļā uz Bagdādi nolaupīja Irākas kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!