Irākas ziemeļos netālu no Mosulas pilsētas sestdien notiek kristiešu masu demonstrācija, kurā tiek pieprasīta starptautiska aizsardzība pret uzbrukumiem kristiešu kopienām, ziņo ārvalstu masu mediji.

Asīrijas Nacionālās partijas sarīkotajā akcijā piedalās desmitiem tūkstošu cilvēku, tai skaitā musulmaņu kopienas pārstāvji. Partijas ģenerālsekretārs Nimrods Beto Juhanna skaidrojis, ka demonstrācijas notiks arī svētdien, lai protestētu pret uzbrukumiem un vardarbību pret kristiešiem.

Viņš arī aicinājis Irākas valdību, ANO un koalīcijas armijas spēkus Irākā "iejaukties un pārtraukt vardarbību, ar kuru sastopas kristieši Mosulā".

"Ja atbildīgie par drošību Mosulā nespēj to garantēt, tad ir nepieciešams veidot starptautisku kristiešu aizsardzības zonu," paudis Juhanna,
Pēdējā mēneša laikā Mosulā nogalināti 12 kristieši, otrdien pilsētas rietumu daļā tika nogalināti trīs cilvēki. Neviena no slepkavībām līdz šim nav atklāta. Kristieši ir norūpējušies, ka var kļūt par mērķi politiskajā un etniski konfesionālajā cīņā, kas pastiprinās pirms 7.martā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, un panikā pamet pilsētu. Vairāk nekā 320 kristiešu ģimenes jau pameta pilsētu.

Mosulas kristiešu kopienā pašlaik ir 15 – 20 tūkstoši cilvēku. Kādreiz tā bija lielākā kristiešu kopiena Irākā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!