Kurdu spēki otrdien Irākas ziemeļos sākuši uzbrukumus teroristu grupējuma "Islāma valsts" kaujiniekiem trīs frontēs, aģentūrai AFP atklāja augsta ranga militārpersonas.

Pirms rītausmas Irākas kurdu spēki uzbruka pilsētai pie Sīrijas robežas, deva triecienu džihādistiem uz ziemeļiem no Mosulas un uz dienvidiem no Kirkūkas, atklāja komandieri.

Kurdu spēki ieņēmuši divus ciematus un iegājuši Rabijā, kas atrodas uz robežas ar Sīriju. Pašlaik kaujas notiek pilsētas centrā.

Ar artilērijas un kaujas lidmašīnu atbalstu kurdu spēki sākuši uzbrukumu arī Zumarai, kas atrodas aptuveni 60 kilometrus no Mosulas, netālu no Irākas lielākā dambja rezervāta.


Džihādisti jūnijā sagrāba Mosulu, kuru kontrolē joprojām. Kurdu spēki pēc Mosulas sagrābšanas savukārt pārņēma kontroli pār Rabiju un Zumaru.

Vēlāk džihādisti deva spēcīgu triecienu kurdu spēkiem, atspiežot tos atpakaļ vairākās frontēs. "Islāma valsts" kaujinieku panākumi bija viens no iemesliem, kas pamudināja ASV 8.augustā sākt gaisa kampaņu pret džihādistiem.

Arī Francijas un Lielbritānijas lidmašīnas ir veikušas uzlidojumus Irākā, kuras iznīcinātāji veic operācijas gandrīz katru dienu.

Tālāk uz dienvidiem kurdu spēki atguvuši kontroli pār ciematiem ap Dākūku, ko džihādisti kontrolē kopš 10.jūnija.

Pēc smagām cīņām kurdu spēki ieguvuši pilnu kontroli pār apgabalu, atklāja ģenerālis Vesta Rasuls, piebilstot, ka, virzoties tālāk, viņi saskaras ar spēcīgu pretestību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!