Irākas premjerministrs Ibrahims Džaafari ir izteicies, ka divi gadi būs “pietiekami ilgs laiks”, lai nodibinātu drošību savā valstī, neskatoties uz arvien pieaugošo kaujinieku veiktās vardarbības līmeni, informē ārvalstu masu mediji.
Šādu viedokli viņš izteica pēc tikšanās ar savu Lielbritānijas kolēģi Toniju Blēru Londonā.

Savukārt ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds pirms neilga laika izteicās, ka panākumus cīņā pret nemiernieku aktivitātēm varētu sagaidīt varbūt pat tikai pēc 12 gadiem.

Otrdien ASV prezidents Džordžs Bušs gatavojas uzstāties ar runu, kurā viņš pieminēs pirmo gadadienu kopš varas nodošanas Irākas valdībai, raksta BBC.

“Man šķiet, ka divi gadi būs pietiekoši ilgs laiks, pat vairāk nekā pietiekoši, lai nostiprinātu drošību mūsu valstī,” žurnālistiem teica Džaafari.

Pēc viņa domām, tas ir atkarīgs no vairākiem nozīmīgiem faktoriem, tajā skaitā arī Irākas drošības spēku attīstības, sadarbības ar kaimiņvalstīm pāri robežām un politiskā procesa attīstības.

Taču Džaafari necentās tālāk paskaidrot savu nostāju, un neprecizēja, vai ar drošības ieviešanu viņš domā vardarbības līmeņa samazināšanu vai arī nemiernieku kustības iznīcināšanu.

Viņa komentāri ir daudz optimistiskāki, nekā Ramsfelda izteikumi pirms pāris dienām. Viņš teica: “Nemiernieku aktivitātes varētu turpināties piecus, sešus, astoņus, desmit vai pat 12 gadus. Šo cīņu izcīnīs nevis koalīcijas spēki, bet gan Irākas tauta un tās karavīri.”

Ramsfelds arī apstiprināja, ka ASV amatpersonas ir iesaistījušās pārrunās ar Irākas nemiernieku pārstāvjiem, un šādas sarunas notiekot bieži.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!