Irākas aizsardzības ministrs Saaduns Dulaimi sestdien paziņoja, ka pēc uzbrukuma nemierniekiem Tellafaras pilsētā valdības spēki dos triecienus kaujiniekiem vēl četrās pilsētās valsts ziemeļos.
Pēc tam, kad preses konferencē viņš bija paziņojis, ka operācijas laikā Tellafarā nogalināts 141 nemiernieks un vēl 197 sagūstīti, ministrs teica: "Mēs paziņojam mūsu tautai Raramadī, Sāmarrā, Ravā un Kaimā, ka mēs nākam. Teroristiem, noziedzniekiem un asinssūcējiem patvēruma nebūs."

Kā jau ziņots, sestdien Tellafaras pilsētā valsts ziemeļos irākiešu un ASV spēki sāka pret teroristiem vērstu uzbrukumu.

"Šodien plkst. divos no rīta [plksts. 01.00. pēc Latvijas laika] pēc manas pavēles irākiešu spēki uzsāka operāciju visu Tellafaras pilsētā palikušo teroristisko elementu likvidācijai. Šie spēki darbojas ar daudznacionālo spēku atbalstu," bija teikts premjerministra Ibrahims Džaafari iepriekš izplatītajā paziņojumā.

Džaafari norādīja, ka operācija sākta, reaģējot uz "visu dažādo reliģisko un etnisko Tellafaras elementu" lūgumu pēc palīdzības.

Pilsētu, kas atrodas pie Sīrijas robežas uz rietumiem no Mosulas, galvenokārt apdzīvo etniskie turkmēņi.

ASV un Irākas valdības spēki jau sen apgalvojuši, ka Tellafara tiek izmantota par atbalsta punktu ārvalstu kaujinieku un ieroču nogādāšanai Irākā no Sīrijas teritorijas.

Avoti Tellafaras slimnīcā vēsta, ka operācija sākusies ar gaisa triecienu pilsētas centram, piebilstot, ka tam pieguļošajā rajonā redzēti arī tanki un ka visu nakti bijis dzirdams apšaudes troksnis.

Līdz plkst. 08.15 pēc Latvijas laika ziņas par cietušajiem civiliedzīvotāju vidū nav saņemtas.

Pēdējo dienu laikā Džaafari un ASV ģenerālmajors Riks Linčs jau bija brīdinājuši, ka pilna apjoma trieciens pret Tellafaru nav novēršams, un tika uzsākta civiliedzīvotāju evakuācija no pilsētas.

Linčs ir paziņojis, ka saskaņā ar aplēsēm aptuveni 20% no Tellafarā esošajiem nemierniekiem ir ārvalstu kaujinieki. Viņš piebilda, ka irākiešu spēki jau kopš maija centušies nemierniekus no pilsētas padzīt, taču līdz šim tas nav izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!