Foto: Publicitātes attēli

Irākas tuksnesī netālu no Semāvas Mutannas provincē gani atraduši nogāzušos ASV militāro bezpilota lidaparātu jeb dronu, ziņo Bagdādes amatpersonas.

Par šāda drona atrašanu plašāka sabiedrība uzzināja pēc tam, kad irākiešu politiskais aktīvists Stīvens Nabils pats "Twitter" publicēja attēlus ar nokritušo lidaparātu, tostarp selfiju ar to.



"Runāju ar ASV pārstāvjiem un viņi apstiprināja, ka pirms divām nedēļām ir pazaudējuši dronu," telekanāls "NBC" atstāsta ģenerāļa Jahjas Alzubaidi teikto. Viņš skaidro, ka gani piezvanījuši policijai un policijas vienība to aizvedusi uz apsargātu teritoriju.

Tiek lēsts, ka ar ieročiem neaprīkotā drona vērtība varētu būt aptuveni 20 miljoni eiro. Tas izmantots novērošanas misijām un piedzīvojis tehniskas problēmas, kuru dēļ ar to pazuduši sakari.

ASV vadītās koalīcijas misijās Irākā un Sīrijā pret "Islāma valsti" novērošanai paredzēti un bruņoti droni tiek izmantoti regulāri. 

Šis ir jau trešais Pentagona zaudētais drons šajā reģionā pēdējo mēnešu laikā - Irākā viens bezpilota lidaparāts nogāzās maijā, bet kādu citu džihādistiem izdevās notriekt šā gada martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!