Trešdien Irānas izlūkošanas ministrs Ali Junesi ir paziņojis, ka Vašingtona ar satelītu palīdzību spiego Irānas atomenerģijas ražotnēs, raksta ārvalstu mediji.
“Mēs esam pārliecināti, ka ASV jau kādu laiku izspiego Irānu, izmantojot satelītraidītājus un citu tās rīcībā esošu aprīkojumu,” teica Junesi, atbildot uz jautājumu par ASV attaisnojumiem, ka tā neizmanto bezpilota lidmašīnas Irānas izspiegošanai.

Junesi noliedz Vašingtonas apgalvojumus, ka Teherāna slepeni cenšas izgatavot atomieročus. Irāna uzstāj uz to, ka tās radītā atomenerģija tiek izmantota tikai elektroenerģijas iegūšanai, informē Reuters.

“Mūsu atomenerģijas un militārās aktivitātes ir pilnībā caurredzamas. Mums nav nekā slēpjama,” viņš teica.

Šonedēļ laikraksts “The Washington Post”, atsaucoties uz kādu anonīmu ASV amatpersonu sniegtu informāciju, paziņoja, ka ASV uz Irānu nosūtījušas bezpilota lidmašīnas, kas meklē pierādījumus kodolieroču programmu eksistencei.

Lidaparāti devās uz Irānu no ASV militārajām bāzēm un, izmantojot radarus, fotoaparātus un gaisa filtrus, centās gūt apstiprinājumu aizdomām par kodolieroču izgatavošanu, teikts laikrakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!