Foto: AFP/Scanpix

Irāna oktobrī ar bezpilota lidaparāta palīdzību ieguvusi Izraēlas bāzu un militāro objektu uzņēmumus, pirmdien apstiprina Irānas parlamenta Drošības komitejas vadītājs Ismails Kousari. Par to vēsta aģentūra ”Itar-Tass”.

Bezpilota lidmašīnu sestajā oktobrī no Libānas teritorijas palaiduši Irānas Islāma revolūcijas sardzes korpusa speciālisti. Sākumā lidaparāts lidojis virs Vidusjūras, bet Izraēlas gaisa telpā ”iegājis” pie Gazas sektora ziemeļu robežas. Lidmašīnai izdevās nolidot 55 kilometrus, pirms to notrieca Izraēlas gaisa spēki. Visu lidojuma laiku lidaparāts sūtījis videosignālu.

Atbildību par lidaparāta palaišanu iepriekš uzņēmās Libānas grupējums ”Hezbollah”, paziņojot, ka tas pieder Libānai, bet ir izgatavots Irānā.

”Bezpilota lidaparāts tiešsaistes režīmā pārraidīja attēlu, un tagad mūsu rīcībā ir slepenu Izraēlas objektu fotogrāfijas,” pirmdien pavēstīja Kousari.

Saskaņā ar mediju rīcībā esošo informāciju bezpilota lidaparāts ir jauna modifikācija Irānas ”Shahed – 129”, ko Irāna prezentēja septembrī. Lidaparāts esot spējīgs bez pārtraukuma atrasties gaisā 24 stundas un pārvarēt 2000 kilometru lielu attālumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!