Foto: DPA/Scanpix/LETA

Irāna izmantojusi februārī notikušās zemestrīces radīto seku pārvarēšanai paredzētos lidojumus, lai savai sabiedrotajai Sīrijai piegādātu ieročus un militāro aprīkojumu, atsaucoties uz vairākiem anonīmiem avotiem, ziņo aģentūra "Reuters".

Avoti norādīja, ka piegāžu mērķis bijis stiprināt Irānas aizsardzību pret Izraēlu Sīrijā un prezidenta Bašara al Asada ietekmi.

Kā "Delfi" iepriekš ziņoja, 6. februārī notikusī zemestrīce Sīrijā un Turcijā radīja lielus postījumus vairākās pilsētās un dzīvību kopumā zaudēja aptuveni 50 000 iedzīvotāju, no kuriem vismaz 6 000 mira tieši Sīrijā, norādīts Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ziņojumā. Kopš šīs katastrofas no Irānas uz Sīriju kursējuši vairāki simti lidmašīnu, kas valstī nogādājušas humāno palīdzību.

Piegādēs bijis moderns sakaru aprīkojums, radaru baterijas un rezerves daļas, kas nepieciešamas Sīrijas un Irānas pretgaisa aizsardzības sistēmas modernizācijai.

Irānas pārstāvji ANO šādu rīcību noliedz.

Reģionālie avoti mediju informējuši, ka Irāna ātri vien uzzinājusi par šīm ieroču piegādēm Sīrijai un īstenoja agresīvu kampaņu, lai šīs darbības apturētu.

Anonīma Izraēlas aizsardzības amatpersona komentēja: "Izraēla ir piefiksējusi ievērojamas militārās tehnikas piegādes no Irānas uz Sīriju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!