Foto: Reuters/Scanpix
Irāna svētdien atzinīgi novērtējusi Sīrijas pamiera vienošanos, ko palīdzējušas panākt ASV un Krievija, bet uzsvēra, ka nepieciešama situācijas visaptveroša novērošana.

"Ņemot vērē neseno pieredzi, pamieram jābūt noturīgam, (..) un teroristu grupējumi to nedrīkst izmantot kā iespēju, lai atgūtu varu un pārvadātu kaujiniekus un ieročus," paziņoja Irānas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis.

"Pamiera turpināšanās un noturība ir atkarīga no visaptveroša novērošanas mehānisma izveidošanas, sevišķi, lai kontrolētu robežas," viņš piebilda.

Ministrijas preses pārstāvis arī norādīja, ka Irāna, kas atbalsta Sīrijas prezidenta Bašara al a Asada režīmu, vienmēr aicinājusi atrisināt šo konfliktu politiskā ceļā.

Viņš arī aicināja piegādāt humāno palīdzību Sīrijā visiem reģioniem "bez diskriminācijas (..), sevišķi tiem apgabaliem, kas atrodas teroristu grupu aplenkumā".

Kā ziņots, ASV un Krievija pēc 12 stundas ilgām sarunām Ženēvā piektdien paziņoja, ka panākta vienošanās par plānu pamiera noteikšanai Sīrijā. Vienošanās paredz, ka pamiers stāsies spēkā pirmdien ar saulrietu visā Sīrijas teritorijā.

Vienlaikus paredzēti ASV un Krievijas kopīgi triecieni to grupējumu kaujiniekiem, kas tiek atzīti par teroristiskām organizācijām, ja izdosies nodrošināt ilgstošu vardarbības ierobežošanas periodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!