Foto: AFP/Scanpix

Ja ASV uzbruks Irānai, tā vērsīsies gan pret amerikāņu bāzi Bahreinā, gan Izraēlu, atsaucoties uz Irānas Nacionālās drošības un ārpolitikas komisijas locekli Možtabu Zonouru, raksta "Times of Israel". Šis paziņojums izskanējis pēc ASV no jauna ieviestajām sankcijām pēc Irānas pēdējiem raķešu izmēģinājumiem.

"ASV armijas 5. flote okupējusi Bahreinas daļu, un ienaidnieka tālākā militārā bāze atrodas Indijas okeānā, bet abi šie punkti ir Irānas raķešsistēmu zonās un tiks nolīdzinātas ar zemi, ja ienaidnieks pieļaus kļūdu," viņš norādījis valsts ziņu aģentūrai FARS.

Zonouru arī kārtējo reizi apstiprināja, ka atklāta kara gadījumā Irānas raķetes uzbruks Izraēlai. Viņš paziņojis, ka raķetēm vajadzīgas tikai septiņas minūtes, lai sasniegtu Telavivu.

Šī retorika turpina pagājušajā nedēļā uzsākto aso vārdu apmaiņu starp Vašingtonu un Teherānu, kura piektdien noslēdzās ar sankciju noteikšanu 25 irāņu personām un institūcijām.

Savukārt svētdien ASV prezidents Donalds Tramps intervijā "Fox News" Irānu pasludināja par "teroristu valsti numur viens". Viņš gan noraidījis, ka atcels ar Irānu noslēgto atomieroču līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!