Foto: Publicitātes foto
Irānā pēc 60 dienu ilga badastreika cietumā miris par valdības pārstāvjiem netīkamiem soctīklu ierakstiem atkārtoti apcietinātais politiskais aktīvists Vahids Sajādi Nasiri, ziņo BBC.

Nasiri atzīts par vainīgu Islāma Republikas Irānas augstākā līdera ajatolas Ali Hamenei apvainošanā, kā arī citās apsūdzībās. Viņš sākotnēji aizturēts jau 2015. gada septembrī un par "augstākā līdera apvainošanu" un "pretvalstisku propagandu" notiesāts uz astoņiem gadiem cietumā, atsaucoties uz Irānas cilvēktiesību novērotājiem, vēsta britu medijs.

Aktīvists šā gada pavasarī no cietuma tika apžēlots un izlaists no cietuma pēc divarpus gadiem aiz restēm. Tomēr vasaras beigās tiesībsargi viņu atkal aizturēja.

Īsi pēc aizturēšanas viņš pieprasīja savu pārvietošanu no augstas drošības cietuma Kumā uz kādu citu ieslodzījuma vietu. Viņš cietumā turēts kopā ar parastiem likumpārkāpējiem, aktīvistam vairākkārt uzbrukts un viņš aizskarts. Apstākļi Kumas cietumā ierasti raksturoti kā skarbi.

Protestējot pret ieslodzījuma vietas apstākļiem un jurista nepieejamību Nasiri oktobrī uzsāka badastreiku. Tā laikā viņš vairākkārt aizvests uz slimnīcu. Par nāvi ģimenes locekļus informējušas amatpersonas, nekādu papildus informāciju par nāves apstākļiem neatklājot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!