Foto: AFP/Scanpix
Irānas militāristiem izdevies atklāt nianses kā darbojas amerikāņu bezpilota lidaparāts RQ-170 Sentinel un viņi uzsākuši darbu, lai izveidotu tā kopiju, raksta ārvalstu prese.

Par to publiski svētdien paziņoja vecākais islama revolūcijas ģenerālis, aeirokosmosa korpusa vadītājs Amirs Ali Hadžizads.

Ģenerālis arī apgalvoja, ka irāņiem ir izdevies tikt pie informācijas, kas glabājusies notriektā RQ-170 Sentinel datorsistēmā.

Jau iepriekš amerikāņu varasiestādes atzina, ka bezpilota lidaparāts ir zaudēts, tomēr teica, ka Teherānai neizdosies tiks galā ar amerikāņu tehnoloģijām, iepriekš veikto drošības pasākumu dēļ.

Iepriekš Irānas aizsardzības ministra padomnieks Ahmads Karimpurs paziņoja, ka jau vairākas valstis izrādījušas interesi par notriekto lidaparātu, un "īpaši agresīvā formā" Krievija un Ķīna.

Par lidaparāta RQ-170 Sentinel pārtveršanu Irāna paziņoja 2011. gada 4. decembrī. ASV pārstāvji sākotnēji pauda, ka lidaparāts vienkārši nokritis un ko Irāna atbildēja, publicējot video sižetu, kurā redzams, kā amerikāņu lidaparāts tiek nosēdināts lidlaukā Irānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!