Irānas prezidents Mahmuds Ahmadinedžads trešdien reģiona valstu līderu sanāksmē Teherānā, kurā viņi apsprieda globālo ekonomisko krīzi, paziņoja, ka kapitālistiskā sistēma esot tuvu sabrukumam.

Atklājot desmit valstu Ekonomiskās sadarbības organizācijas (ECO) vienas dienas galotņu apspriedi, viņš arī izteica domu, ka grupas dalībvalstu tirdznieciskajos darījumos būtu jāizmanto "vienota valūta".

"Pēc slēgtās padomju ekonomikas sabrukuma arī kapitālistiskā ekonomika atrodas uz sabrukuma robežas," savā televīzijas pārraidītajā runā teica Ahamdinedžads. "Liberālā ekonomika un brīvais tirgus ir cietuši neveiksmi," viņš piebilda.

Šo organizāciju 1985. gadā dibināja Irāna, Turcija un Pakistāna, un tagad tajā ietilpst vēl septiņas šī reģiona valstis, arī Afganistāna.

Sagaidāms, ka Teherānas apspriedē tiks izskatītas iespējas paplašināt tirdzniecību un ekonomisko sadarbību reģionā, kura rīcībā ir bagātīgi enerģijas resursi.

"Ir jāizstrādā vienas vienotas valūtas lietošanas process dalībvalstu tirdzniecībā un citās apmaiņās un turpmākajās stadijās arī darījumos ar citām valstīm un kaimiņiem," viņš teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!