Foto: AFP/Scanpix/LETA

Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs ceturtdien noraidīja iespēju, ka Irānas un ASV starpā varētu notikt sarunas par pieaugošās spriedzes mazināšanu, vēsta Japānas ziņu aģentūra "Kyodo".

"Nē, nepastāv iespēja, ka varētu notikt sarunas," Tokijā, kur viņš tiekas ar Japānas amatpersonām, žurnālistiem sacīja Zarifs. Šādu viedokli ministrs pauda, atbildot uz jautājumu, vai viņš būtu atvērts divpusējām sarunām ar Vašingtonu centienos mazināt spriedzi, norāda "Kyodo".

Kopš ASV prezidents Donalds Tramps pērn maijā paziņoja, ka ASV vienpusējā kārtā izstājas no pasaules lielvaru un Irānas kodolvienošanās un atjauno sankcijas, spriedze Vašingtonas un Teherānas attiecībās saasinājusies.

Irānas prezidents Hasans Ruhani pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Irāna pārtrauks ievērot atsevišķus kodolvienošanās aspektus, ja pārējās rietumvalstis, kas parakstījušas vienošanos, nenodrošinās solīto sankciju atcelšanu.

ASV paziņojušas, ka nosūta uz Tuvajiem Austrumiem aviācijas bāzes kuģi, šādi reaģējot uz Teherānas draudiem slēgt Hormuza šaurumu, kas atrodas svarīga kuģošanas maršruta ceļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!