Foto: AP/Scanpix/LETA

Simtiem cilvēku ceturtdien izgājuši Irānas otrās lielākās pilsētas Mešhedas ielās, protestējot pret lielo dārdzību un bezdarbu, ziņo aģentūra "Nazar".

Aģentūra norāda, ka protestētāji pamatā pauž neapmierinātību ar prezidenta Hasana Ruhani valdību un "Nazar" tīmeklī izplatītajos videokadros dzirdams, kā demonstranti skandē: "Nāvi Ruhani!" un "Nāvi diktatoram!".

Daļa protestētāju skandē arī saukti: "Ne Gazai, ne Libānai, mana dzīve pieder Irānai." Tādējādi acīmredzami tiek pausta pieaugošā neapmierinātība ar Teherānas jaukšanos kaimiņvalstu lietās, tajā pašā laikā nepievēršot uzmanību pašu irāņu dzīves apstākļu uzlabošanai.

Savukārt pusoficiālā ziņu aģentūra ISNA citē Mešhedas gubernatora Muhameda Rahima Noruziana teikto, ka demonstrācija esot nelikumīga, taču policija pret protestētājiem izturoties ar "lielu iecietību".

Tomēr gubernators arī pavēstījis, ka vairāki cilvēki ir aizturēti par "mēģinājumiem bojāt sabiedrisko īpašumu".

"Nazar" ziņo, ka mazākas demonstrācijas notikušas arī Jezdā, Irānas dienvidos, Šahrūdā, valsts ziemeļos, un Kāšmarā, ziemeļaustrumos.

Aģentūras galvenais redaktors norāda, ka pagaidām nav zināms, kādas personas vai organizācijas ir sarīkojušas šos protestus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!