Foto: AP/Scanpix
Irānas ziemeļrietumus sestdien satricinājušas divas spēcīgas zemestrīces. Vismaz 180 cilvēki gājuši bojā, bet 1300 ir ievainoti, vēsta raidsabiedrība BBC.

Zemestrīces notikušas pie Tabrizas un Ahāras pilsētām. Visvairāk cietušo ir pilsētu apkārtnes ciemos.Telefona sakari ar daudzām pilsētām ir pārtrūkuši, kas padara sarežģītākus glābšanas darbus. Gābēju pūles arī apgrūtina iestājusies tumsa.

Vismaz četri ciemi zemestrīcēs ir pilnībā nopostīti, bet vēl 60 ciemi ir sagrauti par 50 – 70 procentiem, ziņo amatpersonas. Iedzīvotāji ir brīdināti nakti pavadīt ārpus mājām, lai neciestu iespējamos pēcgrūdienos.

"Zemestrīce izraisīja lielu paniku. Cilvēki skrēja ārā uz ielām un visur skan ambulances mašīnu sirēnas," BBC pastāstīja kāds aculiecinieks.

Zemestrīces bijušas 6,4 un 6,3 magnitūdas stipras, liecina ASV ģeoloģijas centra mērījumi. Abas zemestrīces notikušas ar 11 minūšu intervālu viena pēc otras, norāda Teherānas Universitātes eksperti.

Iepriekš, atsaucoties uz Teherānas Universitātes seismoloģijas centru, BBC vēstīja, ka zemestrīces hipocentrs atradies desmit kilometrus zem zemes 60 kilometru attālumā no Tebrizas. Tebrizas pilsētā dzīvo 1,4 miljoni iedzīvotāju. Ziņas par cietušajiem vēl nebija saņemtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!