Foto: DELFI
Irānas Revolucionārā gvarde ir notriekusi divas Rietumvalstu bezpilota izlūklidmašīnas Persijas līcī, svētdien vēstīja ziņu aģentūra "Fars", citējot Revolucionārās gvardes gaisa spēku komandiera teikto.

Komandieris Amirs Ali Hadžizade sacīja, ka šādas lidmašīnas parasti tiek izmantotas Irākā un Afganistānā, bet vairākas no tām pārkāpušas arī Irānas gaisa telpas robežas.

"Mēs līdz šim esam notriekuši daudzas no viņu modernajām izlūkošanas lidmašīnām. Persijas līcī esam notriekuši divas, un šī ir pirmā reize, kad mēs to pasakām," sacīja Hadžizade. Viņš neprecizēja, kad šīs lidmašīnas notriektas.

Revolucionārās gvardes gaisa spēku komandieris arī apgalvoja, ka visas "ienaidnieka" ASV bāzes Persijas līča reģionā atrodas Irānas raķešu sniedzamības robežās un ka Irānu vairs neapdraud pat reģionā dislocētie lidmašīnu bāzes kuģi.

"Mēs pilnībā kontrolējam savus ienaidniekus. Mēs pamanām jebkādas izmaiņas mūsu piekrastē. Kad uz karakuģiem ir trauksme vai kad viņi uzvelk drošības vestes, lai palaistu kuģus jūrā, mums tas ir zināms," sacīja Hadžizade.

Revolucionārā gvarde, kas pakļauta vairākām ASV sankcijām, tika izveidota 1979. gada islāma revolūcijas aizsardzībai pret iekšējiem un ārējiem draudiem.

Bahreinā, kas atrodas Persijas līča otrā pusē, ir bāzējusies ASV jūras spēku 5. flote.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!