Irānas prezidents Muhameds Hatami otrdien paziņoja, ka Irāna atdos Krievijai bagātināto urānu no Bušēras atomelektrostacijas, kā to pieprasa Maskava.
"Mēs respektējam līgumus, ko esam parakstījuši ar mūsu partneriem, un mēs nekādā gadījumā neuzstājam, ka pārējai degvielai jāpaliek Irānā," vizītes laikā Pakistānā žurnālistiem sacīja Hatami.

Šis jautājums "Irānai nebūt nav svarīgs, tieši otrādi, tas mums rada problēmas, īpaši ekoloģijas jomā", uzsvēra Irānas prezidents.

Vārdā neminētas ASV amatpersonas telekompānijai CNN paziņojušas, ka Irāna slepeni būvē divus kodolobjektus, kas varētu būt bagātināta urāna pārstrādes uzņēmumi. Objekti pie Nantanzas un Arakas pilsētām identificēti pēc satelītfotogrāfijām, kuras septembrī uzņēma privātfirma "DigitalGlobe". Šos uzņēmumus demonstrēja CNN.

Noraidot ASV amatpersonu apgalvojumus, Irānas valdības preses sekretārs Abdallāhs Ramazanzadehs žurnālistiem pavēstīja: "Mēs neīstenojam slepenu kodoldarbību. Visas mūsu kodolaktivitātes ir domātas civiliem mērķiem."

Starptautiskā Atomenerģētikas aģentūra paziņojusi, ka 2003.gada februārī gatavojas veikt inspekcijas Irānas kodolobjektos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!