Foto: stock.xchng
Irānas tiesa piespriedusi bijušajam ārlietu ministram un aizliegtās Irānas Brīvības kustības līderim Ibrahimam Jazdi astoņu gadu cietumsodu par mēģinājumu kaitēt nacionālajām drošības interesēm, trešdien paziņojis viņa advokāts.

Jazdi advokāts Mohammads Ali Dadkahs informēja aģentūru AFP, ka viņa klients apsūdzēts arī par sadarbību ar Irānas Brīvības kustību, kas ir ar likumu aizliegts, bet pieciests politiskās opozīcijas spēks.

80 gadus vecais Jazdi tika atzīts par vainīgu slēgtā tiesas sēdē 2.decembrī, un papildus cietumsodam viņam turpmākos piecus gadus aizliegtas arī visas pilsoniskās aktivitātes.

Jazdi uzskata, ka šai tiesai nav nepieciešamās jurisdikcijas viņa lietas izskatīšanai, norādīja advokāts.

Dadkahs paziņoja, ka šo spriedumu pārsūdzēs, un pauda cerību, ka "taisnīga apelācijas tiesa, kas pakļautos konstitūcijai, nodos Jazdi lietu publiskai tiesai, lai gūtu labumu no zvērināto klātbūtnes".

Jazdi jau agrāk ir ticis apcietināts un ieslodzīts cietumā. Martā viņš tika atbrīvots pēc piecu mēnešu ilga apcietinājuma un drīz pēc tam atkāpās no Irānas Brīvības kustības vadītāja amata.

Jazdi tika arestēts arī 2009.gada jūnijā, kad Irānu pāršalca nemieri pēc pretrunīgi vērtētās prezidenta Mahmuda Ahmadinedžada pārvēlēšanas valsts galvas amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!