Foto: Shutterstock
Irānā īpašā policijas operācijā, kas notika vairākos pierobežas reģionos ar Afganistānu, trīs mēnešu laikā konfiscētas vairāk kā 12 tonnas narkotiku, vēsta aģentūra IRNA, atsaucoties uz vietējās policijas vadību.

Pārbaude tika veikta Sistānas un Beludžistānas, kā arī Zahedanas provincē.

"Šā gada pirmajos trijos mēnešos (gads sākās 21. martā) mums izdevies pārtvert rekordlielu daudzumu gatavu narkotiku un to izejvielu," saka Sistānas un Beludžistānas reģiona robežsardzes policijas ģenerālis Rahambašahs Habibi. "Turklāt mums izdevies aizturēt 45 narkodīlerus, bet apšaudē ar policiju bojā gāja seši kontrabandisti."

Viņš norādīja, ka ir "nozīmīgi paplašinājies to narkotisko vielu klāsts, ko dīleri cenšas pārvest pāri robežai". "Ja agrāk tā pārsvarā bija opija jēlviela, tad tagad mēs pārtveram augstas kvalitātes heroīnu, morfīnus, hašišu, opiātus un pat tādu "eksotiku" kā "kreks"," stāsta Habibi. "Tas viss liecina ne tikai par nāvīgo preparātu piegādes apjoma palielināšanos no Afganistānas, bet arī par "sortimenta" paplašināšanos."

Kopējais Irānas un Afganistānas robežas garums ir 900 kilometru. Narkotiku piegāžu galamērķis ir Persijas līča valstis un Rietumeiropa.

Kā medijus informējis Irānas iekšlietu ministrs Abdulreza Rahmāni Fazlijs, pagājušogad varas iestādes konfiscējušas 573 tonnas dažādu narkotisko vielu. 34 gadu laikā policijas operācijās bojā gājuši vairāk kā 4000 policistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!