Foto: EPA/Scanpix/LETA

Irāna ceturtdien, 4. jūnijā, paziņojusi par 3574 jauniem inficēšanās gadījumiem ar jauno koronavīrusu, kas ir lielākais skaits kopš pandēmijas sākuma.

Maija sākumā jauno saslimšanas gadījumu skaits Irānā saruka līdz mazākajam teju divu mēnešu laikā, taču kopš tā laika inficēšanās temps ir pieaudzis.

Šī ir ceturtā diena pēc kārtas, kad 24 stundu laikā inficējušos skaits pārsniedzis 3000.

Irānas Veselības ministrija pēdējās dienās ir pastiprinājusi kampaņu, kurā cilvēki tiek aicināti ievērot sociālo distancēšanos, higiēnas noteikumus un bez vajadzības neceļot apkārt.

Veselības ministrijas preses pārstāvis 4. jūnijā informēja, ka 24 stundu laikā no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 miruši 59 cilvēki, kopējam mirušo skaitam sasniedzot 8071.

Neskatoties uz inficēto skaita pieaugumu, oficiālais diennaktī mirušo skaits pēdējās nedēļās saglabājies zem 100.

Irānā līdz šim inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 164 270 cilvēkiem.

Taču kritiķi apšauba Irānas oficiālo datu patiesumu un pieļauj, ka patiesais saslimušo un mirušo skaits ir daudz lielāks.

Irānas amatpersonas izteikušas pieņēmumu, lielais jauno inficēšanās gadījumu skaits ir rezultāts plašākai pārbaužu veikšanai, nevis otrs inficēšanās vilnis.

Veselības ministrijas preses pārstāvis sacīja, ka Irānā kopumā veikti vairāk nekā miljons Covid-19 testu.

Taču otrdien, 2. jūnijā, amatpersonas nosodīja cilvēkus, kas neievēro sociālo distancēšanos. Veselības ministrs norādīja, ka cilvēki, tostarp dažas amatpersonas, kļuvuši "pilnīgi bezrūpīgi attiecībā uz šo slimību", un tas rada nopietnas bažas.

Varasiestādes kopš aprīļa ir pakāpeniski atvieglojušas ierobežojumus, kas noteikti cīņā ar jauno koronavīrusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!