Irāna pirmdien ir slēgusi galvenos robežpārejas punktus uz robežas ar Irākas ziemeļu daļu, kurdu apdzīvoto reģionu, lai protestētu pret to, ka ASV militāristi Irākā pirms četrām dienām aizturējuši kādu Irānas amatpersonu, kas tiek apsūdzēta ieroču nelegālā transportēšanā, raksta AP. Kopš svētdienas vakara slēgti četri robežpārejas punkti.
Šāda Irānas rīcība varētu apdraudēt Irākas ziemeļu reģiona ekonomiku, kas, salīdzinājumā ar pārējām valsts daļām, attīstās visai veiksmīgi. Irānas Kurdistānas provinces pārstāvji norāda, ka robeža būs slēgta, līdz no ieslodzījuma tiks atbrīvots Irākā sagūstītais Mahmuds Farhadi. Irānas Iekšlietu ministrijas pārstāvji gan norāda, ka lēmums par robežas slēgšanu nav pieņemts, tātad tā ir bijusi vietējo amatpersonu pašdarbība.

ASV pārstāvji norāda, ka Farhadi bija elitāro Irānas Revolucionārās gvardes spēku pārstāvis, un šie spēki nelegāli piegādā ieročus Irākas kaujiniekiem. Irākas un Irānas amatpersonas apgalvo, ka Farhadi bija ieradies Irākā oficiālā vizītē un valdības zinājušas par viņa braucienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!