Foto: Reuters/Scanpix
Irānā vienas dienas laikā izpildīts nāvessods 20 sunnītu teroristiem, kuri atzīti par vainīgiem slepkavībās un nacionālās drošības graušanā, ceturtdien ziņo mediji.

Nāvessodi, kas tika īstenoti pakarot, izpildīti otrdien.

"Šie cilvēki pastrādājuši slepkavību (..), nogalinājuši sievietes un bērnus, izraisījuši iznīcību un darbojušies pret drošību un nogalinājuši sunnītu reliģiskos līderus vairākos kurdu reģionos," paziņoja ģenerālprokurors.

Irānas Izlūkošanas ministrija trešdien publiskoja paziņojumu, kurā sniegta informācija par 24 bruņotiem uzbrukumiem, kas notikuši no 2009. gada līdz 2011. gadam, tostarp spridzināšanām un laupīšanām, ko acīmredzot īstenojis viens grupējums.

Ministrija paziņoja, ka monoteisma un džihādisma ekstrēmisti ir atbildīgi par 21 cilvēka nāvi trīs rietumu provincēs šajā laika posmā.

Ministrijas paziņojumā norādīts, ka identificēti 102 šī grupējuma sekotāji, no kuriem daļa nogalināta sadursmēs ar policiju, bet daļa aizturēta. No aizturētajiem vairākiem cilvēkiem piespriests nāvessods.

Ģenerālprokurors atklāja, ka notiesātie, tostarp vairāki ārvalstnieki, sekojuši "takfiri" ideoloģijai. Irāna, kur pie varas ir šiīti, par takfiriem parasti sauc sunnītu džihādistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!