Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēlas ārlietu ministrs Jairs Lapids pirmdien aicinājis Izraēlas pilsoņus, kas atrodas Turcijā, pēc iespējas ātrāk pamest šo valsti, jo saņemta informācija, ka Irānas aģenti plāno uzbrukumus izraēliešiem Stambulā.

"Tās ir reālas un tūlītējas briesmas," sacīja Lapids, uzrunājot deputātus no savas partijas "Yesh Atid". Ministrs runāja par "vairākiem Irānas mēģinājumi sarīkot teroraktus pret izraēliešiem brīvdienās Stambulā".

"Ja jūs jau esat Stambulā, atgriezieties Izraēlā pēc iespējas ātrāk. Ja esat plānojušo lidot uz Stambulu, atceliet. Neviens atvaļinājums nav jūsu dzīvības vērts," paziņoja Lapids.

"Vispār nelidojiet uz Turciju," ja vien šāds ceļojums nav būtisks, viņš piebilda.

Irāna un Izraēla ir nesamierināmas pretinieces, un Teherāna ir apsūdzējusi Izraēlu vairāku augsta ranga Irānas militārpersonu un amatpersonu slepkavībās.

Nesen Irāna paziņoja, ka Izraēla ir atbildīga par Revolucionārās gvardes pulkveža Sajada Hodai slepkavību. Viņš tika nošauts pie savām mājām Teherānā 22. maijā.

Lapids nepieminēja nekādas Izraēlas operācijas Irānā. Taču viņš atklāja, ka vairāki izraēlieši, kuri nesen devās uz Turciju, ir atgriezušies, nezinot, ka viņu dzīvības tikušas izglābtas.

Ministrs atklāja, ka uzbrucēji vēlas nolaupīt vai nogalināt Izraēlas pilsoņus.

Izraēlas raidorganizācija "Kan" šodien vēstīja, ka Irāna plānojusi pirms mēneša nolaupīt izraēliešus Turcijā, bet uzbrukumu izdevies novērst, jo Izraēla brīdinājusi Ankaru par draudiem.

Lapids pateicās Turcijas valdībai par pūliņiem, ko tā pieliek, lai aizsargātu Izraēlas pilsoņu dzīvības, bet sīkāku informāciju neatklāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!