Foto: Reuters/Scanpix

Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs apsūdzējis kompāniju "Twitter" par dubultstandartiem īstu irāņu profilu slēgšanā, vienlaikus ļaujot netraucēti izmantot viltotu kontu armiju, raksta medijs "Sky News".

Ministrs mudinājis platformas vadītāju Džeku Dorsiju izmeklēt "faktiskos botus [Albānijas galvaspilsētā] Tirānā", kas izmantoti, lai atbalstītu Vašingtonas sludinātu režīma maiņas propagandu. Viņa paziņojums seko ziņojumam, ka irāņu trimdinieki izveidojuši bāzi ārpus Albānijas galvaspilsētas, kas vienlaikus ar plašu irāņu protestu parādīšanos kopš šī gada sākuma kļuvusi par kritiku radošu un pavairojošu troļļu fermu.

Irānas opozīcijas grupa "Mojahedine-E Khalq" (MEK) apsūdzēta kulta darbību veikšanā. Tiek apgalvots, ka nometnes iemītnieki izmanto vairākus viltus sociālo mediju kontus, lai kūdītu uz režīma pārmaiņām Irānā. "Twitter" un "Facebook" iepriekšējā mēnesī dzēsuši vairākus simtus profilu, kas izplatījuši Irānu slavinošu propagandu, un Irāna apsūdz šos sociālos portālus par vienpusēju cenzūru.

Irānas vēstnieks Lielbritānijā Hamids Baeidinejads arī mudinājis tviteri "slēgt krāpnieciskos kontus", apsūdzot kompāniju "miljoniem ziņu" izsūtīšanā, aicinot sekotājus skatīt tos preses ziņojumus, kuri vēsta par iespējamo Albānijā esošo "troļļu fermu".

MEK ir Irānā pretrunīgi vērtēta organizācija, kuras pārstāvji 80. gados notikušajā asiņainajā karā cīnījās kopā ar Irākas spēkiem pret Islāma Republikas spēkiem .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!