Foto: AFP/Scanpix/LETA

Irānas ārlietu ministrs Muhameds Džavads Zarifs, komentējot ASV mēģinājumus no jauna ieviest sankcijas pret Teherānu, nosauca Savienotās Valstis par "bezatbildīgu aktoru", raksta "Al Jazeera".

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija pret Irānu īstenojusi konfrontējošu politiku. 2018. gada maijā Tramps paziņoja, ka ASV izstājas no Irānas kodollīguma. Līgums paredzēja, ka apmaiņā pret sankciju atcelšanu, Irāna piekrīt ierobežot savu kodolprogrammu un ļauj starptautiskajiem ekspertiem veikt pārbaudes kodolobjektos Irānā.

Pirmdien Zarifs norādīja, ka uzsākt sarunas, kuras 2015. gadā noslēdzās ar iepriekš minētā kodollīguma parakstīšanu, nav bijis viegli. Irānas politiķis izteicās, ka šīs sarunas bijušas ļoti sarežģītas un piebilda, ka tās bija balstītas nevis uz savstarpēju uzticību, bet gan uz savstarpēju cieņu."

"Šajos grūtajos [Donalda Trampa administrācijas] gados, ir svarīgi, ka Savienotās Valstis sūta pareizos signālus Irānai, [parādot], ka tās ir gatavas pārtraukt šo (..) spiediena politiku," Zarifu citē "Al Jazeera".

Pirmdien Tramps paziņoja, ka izdevis rīkojumu, kas paredz bloķēt piekļuvi finanšu aktīviem tiem, kas sadarbojas ar Irānu ieroču tirdzniecības nozarē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!