Foto: Publicitātes foto

Divi Irānas karakuģi, kuri pērnā gada novembrī sasniedza Atlantijas okeānu, ir bijuši spiesti apstāties Dienvidāfrikas ostas pilsētā Durbanā, lai veiktu ārkārtas remontu, atsaucoties uz kompānijas "Airbus Defence and Space" satelītu attēliem, raksta militārās jomas portāls "Janes".

Islāma Republika pērn aktīvi ziņoja par savas 44. flotiles ceļu, lai starptautiskajai sabiedrībai norādītu tās spēju pārvietot savus spēkus tālu no valsts robežām. Flotile sastāv no fregates "Alvand" un apgādes kuģa "Bushehr".

Pērnā gada novembra beigās Irānas Jūras spēku admirālis Habibolahs Sajāri paziņoja, ka flotile Adenas šaurumā 17. oktobrī no pirātiem izglābusi divus irāņu kuģus un 29. oktobrī sasniegusi Tanzānijas Daresalāmas ostu. Pēc tam tā apbraukusi Āfriku, sasniedzot Atlantijas okeānu un ieradusies Dienvidāfrikas Durbanas ostā.

Tomēr, kā atzīmē medijs, pēc šī ceļa gabala veikšanas flotile Durbanu vairs nav pametusi. Satelītu uzņemtajos attēlos redzams, ka 1. janvārī, kad fotogrāfijas tapušas, "Bushehr" bijis izcelts no ūdens uz peldošās piestātnes, bet "Alvand" noenkurojies netālu. Spriežot pēc tā, ka nav izskanējuši paziņojumi par flotiles izbraukšanu no ostas, tā, visticamāk atrodas turpat.

Paceļamās piestātnes izmantošana norāda, ka kuģis guvis nopietnus stūres mehānisma, dzenskrūves, piedziņas vārpstas vai korpusa bojājumus. Savukārt fregates atrašanās ostā vēl septiņas nedēļas pēc iebraukšanas tajā liecina, ka tā nespēj turpināt ceļu viena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!