Foto: AP/Scanpix/LETA
Irānas bruņoto spēku Revolūcijas gvardes ģenerālmajors Mohammads Ali Džafari apsūdzējis Pakistānu, ka tā atbalstījusi sunnītu ekstrēmistu grupējumu "Jaish al-Adl" ("Taisnīguma armija"), kas šonedēļ Irānā sarīkoja teroraktu, nogalinot 27 karavīrus.

"Pakistānas valdība, kas izmitinājusi šos antirevolucionārus un islāma apdraudētājus, zina, kas viņi ir, un viņus atbalsta Pakistānas drošības spēki," sestdien televīzijā pārraidītajā uzrunā sacīja Džafari, izsakoties par "Jaish al-Adl".

"Ja [Pakistānas valdība] viņus nesodīs, mēs vērsīsimies pret šo antirevolucionāro spēku, un tas, ko pieredzēs Pakistāna, būs sekas atbalstam, ko tā sniedz viņiem," brīdināja Džafari.

Ģenerālis nāca klajā ar šiem apgalvojumiem Isfahānā piektdien teroraktā nogalināto piemiņas ceremonijā. Upuru bēres notiek sestdien.

Komandieris arī nosodīja "atbalstu, ko reģiona reakcionārās valstis Saūda Arābija un Emirāti" sniedz Izraēlas un ASV pasūtītajām "sazvērestībām".

"Mēs noteikti īstenosim atbildes soļus," viņš sacīja, tālāk šo tēmu neizvēršot.

Irānā trešdien spridzinātājam pašnāvniekam detonējot mīnētu auto līdzās Revolūcijas gvardes karavīru autobusam, tika nogalināti 27 karavīri un ievainoti vēl 13.

Uzbrukums notika nemierīgajā Sīstānas-Beludžistānas provincē, kas robežojas ar Pakistānu. Liela provinces iedzīvotāju daļa ir sunnīti.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās "Jaish al-Adl", kas aktīvi darbojas šajā provincē.

Šo teroristu organizāciju 2012. gadā nodibināja grupējuma "Jundallah" ("Allāha kareivji") dalībnieki. Abi šie grupējumi pēdējos gados ir vairākkārt veikuši uzbrukumus militāriem mērķiem un civilistiem.

Irāna uzskata abus grupējumus par teroristu tīkla "Daesh" tuviem sabiedrotajiem.

Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs saistīja šo teroraktu ar Varšavā tobrīd notikušo Tuvo Austrumu konferenci, kas pamatā bija vērsta pret Irānu.

"Tā taču nav sakritība, ka Irānu skar terors tajā pašā dienā, kad sākas #VaršavasCirks?" Zarifs ierakstīja tviterī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!