Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Irānas jūras spēki Persijas līcī aizturējuši "ārvalstu kuģi", svētdien vēsta valsts ziņu aģentūra IRNA.

Irānas Revolucionārās gvardes "jūras spēki aizturējuši ārvalstu kuģi, kas pie Farsi salas veda 700 000 litru kontrabandas degvielas", vēsta IRNA, atsaucoties uz gvardes paziņojumu.

Gvardes preses pārstāvis paziņoja, ka kuģis aizturēts 31.jūlijā, bet atteicās sniegt sīkāku informāciju par to, kuram kuģis pieder.

Kuģis bija ceļā uz Persijas līča valstīm, lai piegādātu tām kontrabandas degvielu.

Kuģis nogādāts Būšehrā un kontrabandas degviela nodota varasiestādēm.

Irānas Revolucionārā gvarde 19.jūlijā Hormuza šaurumā sagrāba kuģi "Stena Impero" ar 23 apkalpes locekļiem, tostarp vienu Latvijas valstspiederīgo. Dienu iepriekš tā aizturēja kuģi "MT Riah".

Teherāna apgalvoja, ka kuģis sadūries ar Irānas zvejas kuģi un pēc tam izslēdzis savus raidītājus un nav atbildējis uz zvejas kuģa palīgā saucienu. Irāna arī apgalvoja, ka "Stena Impero" kuģojis pa Hormuza šaurumu nepareizā braukšanas virzienā. Londona uzskata šos apgalvojumus par nepatiesiem un pieprasījusi kuģi atbrīvot.

"Stena Impero" sagrābšana notika dažas stundas pēc tam, kad Lielbritānijas aizjūras teritorijas Gibraltāra varasiestādes paziņoja, ka par 30 dienām pagarinās Irānas tankkuģa "Grace 1" arestu. Kuģi, kam ir Panamas karogs, britu jūras spēki aizturēja 4.jūlijā saistībā ar aizdomām par Eiropas Savienības sankciju pret Sīriju pārkāpumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!