Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo drošības konferencē Varšavā paziņojis, ka Irānas konfrontēšana ir svarīgs faktors miera panākšanai Tuvajos Austrumos, raksta "ABC News".

"Mieru un stabilitāti Tuvajos Austrumos nevar panākt bez Irānas konfrontēšanas. Tas vienkārši nav iespējams," norādīja Pompeo. ASV un Polijas sponsorētās konferences mērķis ir runāt par miera veicināšanu Tuvo Austrumu reģionā, taču galvenokārt apspriesti ar Irānu saistīti jautājumi, atzīmē medijs.

Uz konferenci ieradies arī ASV viceprezidents Maiks Penss, savukārt Francija un Vācija uz Varšavu nav nosūtījušas augstākā ranga amatpersonas. Tāpat sarunās nepiedalās Krievijas un Ķīnas pārstāvji.

Irāna Varšavā notiekošo konferenci nosaukusi par anti-Irānas "cirku", kura mērķis ir dēmonizēt Islāma Republiku.

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija aktīvi vērsusies pret Irānu, cenošoties valsti ierobežot gan politiski, gan ekonomiski. Aizvadītā gada maijā Tramps paziņoja par ASV izstāšanos no 2015. gadā parakstītās Irānas kodolvienošanās. Tāpat Vašingtona pret Irānu atjaunojusi ekonomiskās sankcijas. Zīmīgi, ka Eiropas lielvalstis Trampa politiku Irānas jautājumos vērtē negatīvi un meklē veidus, kā saglabāt kodolvienošanos un nepieļaut Irānas izolāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!