Foto: AP/Scanpix
Pēc kodolvienošanās panākšanas ar pasaules lielvarām Irānas preses trešdien veltījusi atzinīgus vārdus jaunajam laikmetam bez Rietumu sankcijām.

Tiesa, skeptiskāk noskaņotie konservatīvie laikraksti brīdina, ka vienošanās īstenošana būs pārbaudījums.

Pasaules lielvaras - ASV, Lielbritānija, Francija, Vācija, Ķīna un Krievija - un Irāna otrdien panāca vienošanos par Irānas kodolprogrammas ierobežošanu apmaiņā pret sankciju atvieglošanu.

Atspoguļojot vienošanās noslēgšanu, Irānas laikraksts "Etemad" ziņoja, ka "Pasaule ir mainījusies". Laikraksts nodēvēja šo vienošanos par "2015.gada 14.jūlija diplomātisko revolūciju".

Laikraksts "The Financial Asia" bija lakonisks, publicējot uzrakstā vienu vārdu "vienošanās", bet finanšu laikraksts "Donyaye Eqtesad" vēstīja, ka Irāna iegājusi pēcsankciju fāzē.

Mēreni noskaņotais laikraksts "Ghanoon" vēstīja, ka "Irānas aplenkums ir pārrauts", un reformistiskais laikraksts "Ebtekar" izcēla slavas saulītē Irānas ārlietu ministru Džavadu Zarifu, kas bija viens no sarunvedējiem.

Kritiskāku viedokli pauda konservatīvie laikraksti, kas iebilda pret kodolvienošanos jau sarunu laikā.

Laikraksts "Kayhan" norādīja, ka vienošanās nosacījumu atšķirīgās interpretācijas, kas izskanējušas no Irānas un ASV prezidentu puses, rada jautājumus, par ko tieši ir panākta vienošanās.

Vēl konservatīvāk noskaņotais "Vatan-e-Ermooz" vēstīja, ka šādu vienošanos lielākais izaicinājums atklājas to īstenošanas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!