Radikāli noskaņoti Teherānas universitātes studenti izveidojuši "Izraēlas iznīcināšanas studentu fondu", kuru iniciatīvu atbalstījušas varas iestādes un uz kura dibināšanu ieradies arī augsta ranga elitārās Revolucionārās gvardes pārstāvis.
Studenti paziņojuši, ka viņu mērķis ir atbalsta sniegšana bez starptautiskās palīdzības palikušajai palestīniešu pašpārvaldei, vēsta "Associated Press".

"Šodien, kad Izraēla izdara spiedienu uz tautas ievēlēto Palestīnas valdību, visiem ir jāsniedz palīdzība palestīniešu pašpārvaldei," paziņoja studentu līderis Džavads Miri.

Studentu sanāksmē uzstājās Revolucionārās gvardes ģenerālis Saids Kasemi, kurš pretestību nodēvēja par vienīgo pareizo palestīniešu rīcību. Viņš brīdināja, ja radikālais islāmistu grupējums "Hamas" tomēr atteiksies no savas pārliecības, tad tas būs palestīniešu beigu sākums.

Oficiālā Teherāna palestīniešu valdībai jau nosūtījusi palīdzību 50 miljonu dolāru (27,4 miljoni latu) apmērā.

Eiropas Savienība (ES), kas bija lielākais palīdzības sniedzējs palestīniešiem, un ASV iesaldējušas palīdzības maksājumus palestīniešu pašpārvaldei kopš radikālās islāmistu kustības "Hamas" nākšanas pie varas sakarā ar tās nevēlēšanos atteikties no vardarbības un atzīt Izraēlas pastāvēšanas tiesības.

Palestīniešu pašpārvalde palīdzības pārtraukšanas dēļ nav spējīga izmaksāt algas aptuveni 160 000 ierēdņu. Neviens no viņiem nav saņēmis algu par martu un aprīli, un tas ir ietekmējis aptuveni viena miljona cilvēku jeb ceturtās daļas palestīniešu dzīvi, kas dzīvo jau tā nabadzīgos apstākļos Gazas sektorā un Rietumkrastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!