Foto: Shutterstock

Īrijas likumsargi Korkas grāfistē ceturtdien apcietinājuši trīs lietuviešus, kuri pazemes siltumnīcā audzējuši marihuānu, ziņo Īrijas latviešu ziņu portāls "Baltic Ireland".

Pēc policijas aplēsēm, audzētavā atrasto marihuānas augu vērtība varētu būt apmēram 100 000 eiro (70 280 lati).

Lietuvas pilsoņi aizturēti Īrijas narkotiku apkarošanas policijas operācijā, likumsargiem pārmeklējot treileri, kas bija novietots uz īrēta zemes gabala netālu no Kerri grāfistes robežas.

Narkotiku apkarošanas vienības policisti atklāja zem treilera paslēptu sarežģītu pazemes bunkuru, kas izbūvēts no diviem apmēram 12 metrus gariem konteineriem un apgādāts ar apkures un apgaismošanas iekārtām.

Saskaņā ar policistu sniegto informāciju noziedznieki vispirms ar ekskavatoru izraka bedri, ievietoja tajā konteinerus, bet pēc tam virs tiem novietoja treileri, tādējādi nomaskējot ieeju pazemes audzētavā.

Bunkurs bija aprīkots ar dīzeļa ģeneratoru, kas nodrošināja elektroenerģiju stādu apgaismošanai, bet laistīšanai tika sūknēts ūdens no vietējā strauta.
Vienības darbinieki, kam ir liela pieredze šāda veida operācijās, lietuviešu izveidoto audzētavu raksturojuši kā vienu no visoriģinālākajām un sarežģītākajām, ko tiem mācies redzēt.

"Tā bija ļoti labi konstruēta un ļoti labi maskēta, bet sava ģeneratora izmantošana nozīmēja, ka viņu elektrības rēķins nekad nepieauga, kas bieži" noziedzniekus nodod, atzina policijas pārstāvis.

Trīs lietuvieši 46, 44 un 31 gada vecumā tika arestēti operācijas laikā un joprojām tiek nopratināti, bet audzētavā darbu turpina eksperti, vācot pirkstu nospiedumus, DNS paraugus un citus pierādījumus.

Policijas darbinieki ir sākuši kaņepju stādu likvidēšanu, taču daži no tiem nosūtīti uz laboratoriju ekspertīzes veikšanai, lai precīzāk noteiktu iespējamo marihuānas ražas tirgus cenu.

Izmeklētāji arī mēģina noteikt, cik ilgi pazemes audzētava varētu būt darbojusies, nodrošinot ar marihuānu gan vietējo, gan visas Īrijas tirgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!