Foto: AFP/Scanpix/LETA
Īrijas policija trešdien visā valsts teritorijā uz ceļiem izvietojusi kontrolposteņus, izmantojot jaunās pilnvaras, lai nodrošinātu Covid-19 krīzes dēļ izsludinātā stingrā karantīnas režīma ievērošanu.

Valdība krīzes laikā drīkst ierobežot nesvarīgos ceļojumus, paredz parlamenta pirms divām nedēļām pieņemtie ārkārtas likumi.

Pārkāpējiem draud līdz 2500 eiro naudassods un seši mēneši cietumā.

"Noteikumi tagad ir spēkā," sacīja Īrijas policijas komisārs Drū Hariss. "Cilvēkiem ir jāpārvietojas vienīgi tad, ja viņiem pārvietoties pa valsti ir būtiski iemesli. Mēs gādāsim par to, lai šī pārvietošanās būtu būtisku iemeslu dēļ."

Operācijā vienlaicīgi būs iesaistīti vairāk nekā 2500 policistu. Tā ilgs no trešdienas pulksten 12 līdz svētdienas pusnaktij, bet tā var tikt pagarināta.

Atbilstoši pārvietošanās ierobežošanas noteikumiem cilvēki var nodoties sporta aktivitātēm ne tālāk kā divus kilometrus no mājām, un šie ierobežojumi tiek lielā mērā ievēroti, sacīja Hariss.

Tomēr ir "neliela minoritāte", kas valdības noteikumus pārkāpj, norādīja komisārs, pieļaujot, ka šādu cilvēku skaits pieaug.

Īrijā ar Covid-19 vīrusu inficējušies vairāk nekā 6000 cilvēki, 235 sasirgušie aizgājuši no dzīves, liecina valdības dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!