Foto: AP/Scanpix
Nodarbināto skaits Īrijā pērn palielinājās pirmo reizi kopš finanšu krīzes 2008.gadā, liecina trešdien publiskotie oficiālie statistikas dati.

Oficiālais nodarbināto skaits Īrijā pagājušā gada ceturtajā ceturksnī bija 1,848 miljoni cilvēku, kas ir pirmais ceturksnis kopš 2008.gada aprīļa-jūnija, kad Īrijā gada griezumā palielinās nodarbināto personu skaits.

Nodarbināto saraksts gan nav pilnībā precīzs, jo tajā ir iekļauti arī nepilnu slodzi un pagaidu darbus strādājošie, kas saņem arī pabalstus.

Īrijas Centrālā statistikas pārvalde trešdien paziņoja, ka februārī bezdarbs Īrijā ir 14,1% - tāds pats kā pārskatītais bezdarba līmenis janvārī. Sākotnējie dati liecināja, ka bezdarbs janvārī bija 14.6%. Arī decembra bezdarba līmenis tika samazināts līdz 14,1% no sākotnējiem 14,6%.

2012.gada februārī bezdarba līmenis Īrijā sasniedza rekordaugstu līmeni - 15% -, kas bija augstākais kopš valsts 2010.gada nogalē saņēma 85 miljardu eiro (59,7 miljardu latu) lielo starptautisko aizdevumu.

Īrija cer pabeigt aizdevuma programmu šī gada beigās. Valdības prognozes liecina, ka bezdarba līmenis gada beigās būs 14,5%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!