Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sestdien, 8. februārī, notikušajās Īrijas parlamenta vēlēšanās trīs lielākās partijas ieguvušas faktiski vienādu balsu skaitu, liecina nobalsojušo vēlētāju aptauja.

Šobrīd valdošā centriski labējā partija "Fine Gael" ieguvusi 22,4% balsu, otra centriski labējā partija "Fianna Fail", kas līdz šim atradusies opozīcijā, izcīnījusi 22,2% balsu, bet kreisi orientēto nacionālistu partiju "Sinn Fein" atbalstījuši 22,3% vēlētāju, svētdienas, 9. februāra, rītā ziņoja sabiedriskā raidorganizācija RTE.

Aptaujā, kuru organizējis laikraksts "The Irish Times" un RTE, intervēti 5000 nobalsojušie vēlētāji, un tās pieļaujamās kļūdas robeža ir nepilni divi procentpunkti.

Vēl 7,9% balsu ieguvusi Zaļā partija.

Balsu skaitīšana sākās svētdien pulksten 11 pēc Latvijas laika, bet galīgie oficiālie balsu skaitīšanas rezultāti kļūs zinām vai nu svētdienas vakarā, vai arī nākamās dienas rītā.

Pagaidām nav skaidrs, vai līdzšinējais premjerministrs Leo Varadkars, kurš vadīja "Fine Gael" veidoto mazākuma valdību, spēs saglabāt savu amatu, jo "Fianna Fail", kas līdz šim nodrošināja valdībai netiešu parlamentāro atbalstu, atteikusies slēgt vēl vienu šādu darījumu.

Sagaidāms, ka sarunas par jaunās valdības veidošanu būs smagas un ka tajās ievērojamu lomu varētu spēlēt "zaļie" un citas mazākās partijas.

Tiesības piedalīties vēlēšanās, lai izraudzītos 159 parlamenta apakšpalātas deputātus, bija aptuveni 3,4 miljoniem balsstiesīgo vēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!