Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Īrijas premjera vietnieks Saimons Kovenijs paziņojis, ka atlicis pārāk maz laika, lai pārskatītu pagaidu risinājumu Ziemeļīrijas robežas jautājumā, kas kļuvis par vienu no galvenajiem sadursmes punktiem starp Eiropas Savienību (ES) un Lielbritāniju "Brexit" kontekstā, ziņo portāls "Politico".

“Pat, ja mēs vēlētos to darīt [pārskatīt pagaidu risinājumu] (..) mēs to nevaram izdarīt sešu līdz desmit nedēļu laikā,” norādīja Kovenijs.

Pagaidu risinājuma mērķis ir nodrošināt, ka pēc Lielbritānijas izstāšanās no ES netiks atjaunota fiziska robeža starp Īriju un Ziemeļīriju. Praksē šī risinājuma īstenošana nozīmētu, ka Ziemeļīrija pēc "Brexit" turpinātu ievērot atsevišķus ES vienotā tirgus noteikumus.

Paredzēts, ka Lielbritānija ES pametīs 31. oktobrī. Apvienotās Karalistes premjers Boriss Džonsons apsolījis, ka līdz šim datumam “Brexit” arī tiks realizēts. Džonsons asi kritizējis pagaidu risinājumu un aicinājis domāt par citiem veidiem, kā novērst fiziskas robežas atjaunošanos starp Īriju un Ziemeļīriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!