Trešdien Londonas policija, saglabājot drošību, uzspridzināja bumbu, kas bija novietota metro sacijā uz sliedēm, par ko kodētu brīdinājumu no īru teroristiem saņēma augsta ranga amatpersona.
"Ir skaidrs, ka to ir organizējuši īru disidenti," Ziemeļīrijas lietu ministrs Pīters Mendelsons sacīja parlamenta apakšpalātā.

Viņš teica, ka telefoniskajā brīdinājumā par novietoto spridzekli Īlingbrodvejas metrostacijā Londonas rietumos tika izmantots tas pats koda vārds, kas tika lietots, paziņojot par 30.jūnija bumbas sprādzienu uz Dublinas - Belfāstas dzelzceļa līnijas.

"Galvenās paramilitāristu grupas nepārkāpj pamieru. Taču pārējie, tā sauktie paramilitāristu disidenti nepiekrīt Lielās Piktdienas līgumam," Mendelsons sacīja, atsaucoties uz 1998.gada Ziemeļīrijas miera līgumu.

Ir saņemti draudi par novietotajiem spridzekļiem vēl divās Londonas metrostacijās, radot vispārēju sajukumu pilsētas transporta sistēmā novirzīto vilcienu, slēgto staciju un uz laiku atcelto reisu dēļ.

"Šorīt saņemti vairāki telefona zvani Dublinas apkārtnē ar paziņojumiem par sprādziena draudiem trīs Londonas vietās - Īlingbrodvejas, Viktorijas un Vestminsteras stacijās," sacīja Skotlendjarda pārstāvis Alekss Hezevejs.

Visas trīs stacijas ir slēgtas un tiek pārmeklētas, Hezevejs sacīja.

Pirms aizdomīgā priekšmeta uzspridzināšanas apkārtējie iedzīvotāji tika evakuēti un vilcieni novirzīti pa citām sliedēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!