Foto: Publicitātes attēli

Irākas spēkiem kopā ar šiītu kaujiniekiem turpinot ofensīvu pret grupējuma "Islāma valsts" karotājiem Tikrītā, par dzīvu leģendu kļuvis kāds šiītu brīvprātīgais, kurš iesaukts par "Nāves eņģeli".

Foto: Publicitātes attēli

Staltais draudīgā izskata vīrs, kurš zināms kā Abu Azraels, ir komandieris Irānas atbalstītajā Imama Ali brigādē, kas Irākā karo pret IS, vēsta ziņu vietne "Vocativ".

Viņš ir kļuvis par kulta figūru Irākas sociālo mediju lietotāju vidū. "Nāves eņģelim" veltītas lapas "Facebook" vietnē, neskaitāmi attēli ar bārdaino karotāju klejo internetā.

Foto: Publicitātes attēli

Lai gan Abu Azraela īstā identitāte nav skaidri zināma, vietējie avoti ziņo, ka viņš ir 40 gadus vecs bijušais universitātes lektors, kurš cīņā pret "Islāma valsti" iesaistījies 2014. gada jūnijā, raksta "Daily Mail".

Izskan pat informācija, ka brašais kungs kādreiz ir uzvarējis Irākas tekvondo čempionātā.

Kāda viņam veltīta "Facebook" lapa savākusi vairāk nekā ceturtdaļmiljonu sekotāju, uzsver "Daily Mail". Sociālajos tīklos publicētajos attēlos Abu Azraels pozē ar cirvi, smago ložmetēju, kā arī redzams ar zobenu rokā.

Foto: Publicitātes attēli

Tāpat sociālajos tīklos populāri ir īsi video ar jaunā Irākas varoņa piedalīšanos. Karotājs sniedzis intervijas arī televīzijā, liecina krātuvē "YouTube" atrodami ieraksti.

Tāda tēla kā Abu Azraela piedalīšanās cīņā paaugstina šiītu kaujinieku morāli un pārliecību, kas "Islāma valsts" tiks sakauta, secina "Daily Mail".

Vēstīts, ka operācija 160 kilometrus uz ziemeļiem no Bagdādes esošās Tikrītas - kādreizējā Irākas līdera Sadama Huseina dzimtās pilsētas - atgūšanai sākās marta sākumā.

Ofensīvā piedalās vairāk nekā 20 000 karavīru, policistu un šiītu brīvprātīgo kaujinieku. Uzbrukuma koordinēšanā palīdz Irānas militārie padomnieki Revolucionārās gvardes komandiera ģenerāļa Kasema Soleimani vadībā.

Tikrīta IS kaujinieku rokās krita 2014. gada jūnijā. Pilsēta atrodas uz ceļa, kas savieno galvaspilsētu Bagdādi ar valsts otru lielāko pilsētu Mosulu, kas arī ir kritusi islāmistu rokās. Tikrītas atbrīvošana ir svarīgs solis, lai nākotnē būtu iespējams atgūt Mosulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!