Foto: Kadrs no video

Radikālais grupējums "Islāmas valsts" (IS), kurš regulāri atgādina par sevi ar video, kuros aukstasinīgi tiek slepkavoti cilvēki, publicējis jaunu ierakstu – šoreiz gūstekņa galvu šķietami nogriež nepilngadīgs zēns, vēsta "Radio Brīvā Eiropa".

IS izplatītajā video redzams grupējuma kaujinieks, jauns zēns militāra stila drēbēs un gūsteknis, kurš sevi identificē kā Sīrijas armijas virsnieku. Aktīvistu grupa "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" informē, ka armijnieks ir sagūstīts pie Palmīras pilsētas Sīrijas Homsas provincē.

Gūsteknis ar uz muguras sasietām rokām ir noguldīts zemē ar skatu uz leju, bet zēns satver viņa galvu aiz matiem un ar nazi pārgriež rīkli. Nākamajos kadros redzams, kā zēns paceļ jau atdalīto galvu un noliek to uz upura ķermeņa.

Bērnus savos propagandas video, kuros tiek nogalināti cilvēki, IS ir izmantojis jau iepriekš, taču šī ir pirmā reize, kad bērns izmantots galvas nogriešanai.

Bērnu kareivju jeb "kalifāta lauvēnu" izmantošanu pieļauj islāms un islāma vēsture, ir skaidrots grupējuma žurnālā.

Iepriekš šomēnes IS izplatīja video, kurā zēni un jauni pusaudži publiskā "ceremonijā" Palmīrā nošauj 25 Sīrijas armijas karavīrus.

Janvārī publicētā video jauns zēns nošauj divus spiegošanā Krievijas labā apsūdzētus vīriešus, bet martā bērns nošāvis palestīnieti, kurš uzskatīts par Izraēlas spiegu.

Bērni IS slepkavībās iesaistīti arī iepriekš. Tāpat nepilngadīgie tiek vesti skatīties publiskās slepkavības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!