Radikālo islāmistu grupējums "Islāma valsts" (IS), kurš lielu vērību velta savu panākumu propagandēšanai, izplatījis video, kurā redzams, kā cauri cilvēku pūlim automašīnās tiek izvesti krātiņos iesprostoti gūstekņi.

IS norāda, ka šīs ainas filmētas Irākas pilsētā Kirkūkā, bet 21 oranžajos kombinezonos tērptais vīrietis ir sagūstīti kurdu pešmergas (zemessardzes) karotāji.

Irākas kurdu karavīri ar ASV gaisa atbalstu cīnās pret IS Irākā, tikmēr Sīrijas kurdi turpina virzīties dziļāk iekšā IS kontrolētajās teritorijās no Sīrijas puses. Pirmdien kurdu amatpersonas paziņoja, ka IS kaujinieki ir padzīti piecus kilometrus no Tell Hamisas pilsētiņas.

"Islāma valsts" ik pa laikam izplata video, kuros izrāda oranžos kostīmos ģērbtus gūstekņus un ķīlniekus. Bieži izplatītajos ierakstos ķīlnieki tiek nogalināti. Viens no šokējošākajiem bija profesionāli sagatavots IS video, kurā redzams, kā dzīvs tiek sadedzināts virs Sīrijas avarējuša Jordānijas iznīcinātāja pilots (oriģinālais video šeit).

Vēstīts, ka radikālais grupējums "Islāma valsts" ir nostiprinājies Sīrijas pilsoņu kara laikā. Kaujinieki, kuri publiski izpildījuši nāvessodus ārvalstu žurnālistiem un tiek apsūdzēti masu slepkavībās, šogad straujā ofensīvā iekaroja plašas teritorijas Irākā, kā arī kontrolē daļu Sīrijas.
Radikāļu rindām pievienojas džihādisti no visas pasaules.

Uzlidojumus islāmistu pozīcijām veic ASV vadīta koalīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!