Foto: Reuters/Scanpix
Afganistānas Drošības padome svētdien notikušajā sanāksmē nolēma mainīt Starptautisko Drošības atbalsta spēku (ISAF) statusu Afganistānā. 2013. gadā ISAF pildīs palīgspēku funkciju, vēsta aģentūra “RIA Novosti”.

Sanāksmes dalībnieki nolēmuši, ka ISAF spēki no karojošām vienībām 2013. gadā kļūs par palīgspēkiem. Galvenā atbildība par drošību valstī pāries Afganistānas Nacionālās armijas un policijas rokās.

Drošības padomes sēdē arī nolemts, realizējot trešo etapu atbildības par drošību nodošanā, afgāņu policijas un armijas pakļautībā mēneša laikā nonāks vēl 11 valsts provinces, kuru drošību līdz šim garantēja NATO spēki.

Jau vēstīts, ka Starptautiskie spēki jau pērn sāka nodot atbildību par drošību afgāņu rokās vairākās provincēs, bet pilnīga starptautisko spēku izvešana no Afganistānas paredzēta līdz 2014.gada beigām.

NATO vadīto starptautisko spēku ISAF kontingents tika izveidots 2001.gada decembrī pēc tam, kad pēc 2001.gada 11.septembra terora aktiem ar ASV militāro atbalstu Afganistānā tika gāzts talibu režīms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!