Radikālie islāmistu līderi Lielbritānijā ir izteikuši vāji maskētu draudus par "svēto karu" pret ASV un Lielbritāniju, ja tās sāktu karadarbību pret Irāku.
Šeihs Omars Bakri Muhammads no Londonas ziemeļiem paziņoja laikrakstam "Daily Telegraph", ka viņš un citi radikāļi izdos reliģisku ediktu, kurā musulmaņi tiks pamācīti, kā atbildēt uz "ļaunumu" - uzbrukumu Irākas prezidenta Sadama Huseina režīmam.

"Es uzskatu, ka 11.septembris bija tieša atbilde uz amerikāņu ļauno politiku musulmaņu pasaulē. Mēs negribam citu šādu notikumu Rietumos. Ja notiks britu valdības uzbrukums musulmaņiem ārvalstīs, tad musulmaņiem ārvalstīs ir tiesības atriebties un aizstāvēties," sacīja Omars Bakri.

"Mēs dodam vaļsirdīgu padomu britu valdībai un britu sabiedrībai, lai tās saprastu sekas spēlei ar uguni," viņš piebilda.

"Daily Telegraph" ziņoja, ka Bakri ceturtdien rīkos preses konferenci kopā ar vairākiem citiem radikāļiem, no kuriem daži tiek apsūdzēti sakaros ar Osamu bin Ladenu.

Paziņojumā presei par šo konferenci teikts, ka tajā tiks pausta "bezkompromisa islāmiska nostāja jautājumā par ASV krusta karu pret musulmaņiem vispār un Irāku konkrēti". Paziņojumā Sadams bija nosaukts par "Sātana bērnu", bet jebkurš Rietumu mēģinājums viņu gāzt ar spēku - par jaunu agresiju pret musulmaņiem.

Bakri paziņoja laikrakstam, ka musulmaņiem Lielbritānijā jāievēro šīs valsts likumi un viņi nedrīkst veikt terora aktus, bet uz "musulmaņiem ārvalstīs" šādi ierobežojumi neattiecoties un viņi varot izmantot jebkādus līdzekļus atriebībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!