Protesta akcijas pret islāma pravieša Muhameda karikatūrām radījušas sarežģījumus arī vairākām Dānijas kompānijām, kas tirgo savas preces musulmaņu valstīs. Dažos lielveikalos Dānijā ražotas preces izņemtas no pārdošanas, bet citos uz Dānijas precēm uzliktas speciālas zīmes.
Dānijas tirdzniecības organizāciju pārstāvji norādījuši, ka patiesā Dānijas preču boikota ietekme uz valsts ekonomiku būs apjaušama tikai pēc kāda laika.

Dānijas tirdzniecības organizāciju pārstāvji skaidro, ka pagaidām boikota ietekmi izjūt tikai individuālas kompānijas, un pagaidām ir grūti aplēst Dānijas kopējos eksporta zaudējumus. Visvairāk no Dānijas produktu boikota musulmaņu valstīs Dānijas piena produktu kompānija "Arla Foods" dienā zaudējot līdz 1,3 miljoniem eiro.

Tiek lēsts, ka preču boikota dēļ arī citas Dānijas kompānijas varētu ciest milzīgus zaudējumus, it īpaši tādi pasaulē zināmi zīmoli kā rotaļlietu kompānija "Lego" un izklaides un audio preču kompānija "Bang and Olufsen".

Dānijas tirdzniecības organizāciju pārstāvji norādījuši, ka labu attiecību atjaunošana ar musulmaņu pasauli ir ļoti būtiska, lai pēc karikatūru konflikta turpinātu ekonomisko sadarbību ar musulmaņu valstīm.

Dānijas boikotu izjūtot arī tūrisma operator firmas. Dānijas tūrisma asociācija norāda, ka zaudējumi varētu būt mērāmi miljonos, jo Dāņi atcēluši savus ziemas ceļojumus uz Ēģipti, Maroku un Tunisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!