Foto: AFP/Scanpix

Pēc islāmistu uzbrukuma Francijas satīras žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijai Parīzē teroristu organizācija "Islāma valsts" pirmdien mudinājusi "musulmaņus Eiropā un neticīgajos Rietumos uzbrukt krustnešiem, lai kur tie atrastos".

"Mēs apsolām, ka kristiešu bastionos viņi turpinās dzīvot trauksmes, terora, baiļu un nedrošības stāvoklī (..). Jūs pagaidām vēl neko neesat redzējuši," paziņoja "Islāma valsts" pārstāvis.

Viņš norādīja, ka "Islāma valsts" uzskatīs par ienaidniekiem tos musulmaņus, kuri spēj veikt šādus uzbrukumus, bet to nedara.

Bruņoti islāmisti - brāļi Šerifs un Saīds Kuaši - 7.janvārī Parīzē iebruka žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijā, noslepkavojot 12 cilvēkus. Uzbrukuma gaitā šāvēji klieguši "Allāhs ir dižens" un "Mēs esam atriebuši pravieti". Tas ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā pēdējo 40 gadu laikā.

Savukārt 8.janvārī Monrūžā, uz dienvidiem no Parīzes, Amedijs Kulibali, kurš esot pazinis brāļus Kuaši, nošāva policisti, bet nākamajā dienā Parīzē iebruka košera veikalā, nogalinot četrus cilvēkus.

Kulibali un brāļi Kuaši 9.janvārī policijas operāciju gaitā tika likvidēti.

No trim uzbrucējiem tikai viens acīmredzot bija apliecinājis uzticību "Islāma valstij", bet grupējums savos paziņojumos slavēja visus islāmistus, kā arī minēja pagājušajā gadā notikušos uzbrukumus Austrālijā, Kanādā un Beļģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!