Foto: AP/Scanpix

Sociālā tīkla "Twitter" izpilddirektors Diks Kostolo un citi tīkla darbinieki saņēmuši nāves draudus no teroristiskā grupējuma "Islāma valsts", vēsta ziņu aģentūra AFP.

Teroristiskais grupējums labprāt izmanto sociālo tīklu "Twitter", lai nodotu savu vēstījumu, tāpēc uzņēmums regulāri slēdz profilus, kas saistīti ar "Islāma valsti", norāda Kostolo.

"Pēc tam, kad mēs sākām apturēt kontus, daži ļaudis, kas saistīti ar grupējumu, lietoja "Twitter", lai pateiktu, ka uzņēmuma darbinieki un vadība ir jānogalina," skaidro Kotolo.

Jau ziņots, ka radikālo islāmistu grupējums "Islāma valsts" izmanto vismodernākās interneta tehnoloģijas, lai piesaistītu sev sekotājus visā pasaulē.

Saskaņā ar pētījumu, ko veicis Londonā bāzēts pretterorisma ideju centrs "Quilliam", islāmistu radikālā kustība izmanto tādas tiešsaistes platformas kā "YouTube", "Facebook", "Twitter" un diskusiju forumus, lai piesaistītu sev sekotājus un "apmācītu" jaunos grupējuma biedrus.

"Ouilliam" skaidro, ka sociālie tīkli kā "Facebook" un "Twitter" jau ir izrādījušies efektīvi grupējuma komunikācijas rīki. Bieži vien "tvīti" rakstīti perfektā angļu valodā. Radikālie islāmisti nereti mēdz "tvītus" veltīt ietekmīgiem politiķiem un organizācijām, tādējādi piesaistot jaunu sociālo tīklu auditoriju.

Lai gan pēdējā laikā "Twitter" ir slēgti desmitiem islāmistu profilu, tas nav apturējis radikālā grupējuma propagandu un ziņu plūsmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!