Foto: Reuters/Scanpix
Teroristiskās organizācijas "Islāma valsts" kaujinieki ceturtdien atkal iebrukuši Sīrijas kurdu pilsētā Kobanē, kas atrodas līdzās robežai ar Turciju, ceturtdien ziņo Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).
Organizācija ziņo, ka islāmisti ciematā netālu no Kobanes noslepkavojuši vismaz 20 Sīrijas kurdus, tostarp sievietes un bērnus.

Pēc tam kaujinieki no ciemata atkāpušies, jo ASV vadītās koalīcijas lidmašīnas sākušas gaisa uzlidojumus un ieradušies kurdu spēki, sacīja SOHR direktors Rami Abdelrahmans, piebilstot, ka sadursmēs ar ciemata iedzīvotājiem dzīvību zaudējuši vismaz pieci islāmisti.

SOHR rīcībā esošā informācija liecina, ka Kobanē vismaz divi "Islāma valsts" pašnāvnieki uzspridzinājās, sākot uzbrukumu pilsētai.

"Islāma valsts" aptuveni četrus mēnešus cīnījās par Kobani, līdz kurdu spēkiem janvārī ar ASV vadīto gaisa uzlidojumu atbalstu izdevās islāmistus no pilsētas padzīt. "Islāma valstij" tā bija smaga sakāve.

Kopš tā laika kurdu Tautas aizsardzības vienības (YPG), kas ir Sīrijas kurdu Demokrātiskās savienības partijas (PYD) militārais spārns, guvušas panākumus arī kaimiņos esošajā Rakas provincē, kur islāmistiem ir spēcīgas pozīcijas.

Pēdējo dienu laikā kurdu spēkiem izdevies padzīt "Islāma valsts" kaujiniekus no Tell el Abjadas, kas arī atrodas pie Sīrijas robežas ar Turciju, un pavirzīties tuvāk Rakas pilsētai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!